Kontakt

Folkmordet1915.se är framtagen av Armenica.org i samarbete med Armeniska riksförbundet i Sverige för sprindandet av information om Folkmordet 1915 i osmanska Turkiet som drabbadde armenier, assyrier/syrianer/kaldéer och anatoliska och pontiska greker.

Många har hört talas om Armeniska folkmordet, Folkmordet 1915, eller Seyfo som assyrier/syrianer/kaldéer brukar kalla det men svenska allmänhetens kunskaper om händelserna är ganska begränsade. Folkmordet1915.se presenterar ett urval av information, forskning, dokument, bevis och annat material som finns om händelserna under första världskriget.

Vi erbjuder även föredrag och föreläsningar (Uppsala & Stockholm med omnejd) om ämnet för skolklasser och andra som är intresserade av att veta mer om Folkmordet 1915. Vill ni veta mer eller har förslag till förbättrinagr så är ni väkomna att kontakta oss på info@folkmordet1915.se.

Informationen på denna sajt är öppet för alla att använda och sprida vidare, förutsatt att användaren klargör käla och copyright för texter och meterial som används. Ingen text eller bild får ändras eller retuscheras utan tillstånd av Armenica.org.

Stöd vårt arbete

Folkmordet1915.se bedrivs ideellt. Stöd vårt arbete genom att skänka en valfri summa via PayPal:


Hjälp oss sprida informationen om 1900-talets första folkmord. Vill du länka till Folkmordet1915.se så kan du använda följande annons:Du kan även kopia och klistra följande kod: